Har du problemer med fugt?

Det er ikke kun dit hus, der tager skade, hvis luftfugtigheden er for høj. Det kan forårsage skimmelsvamp og have konsekvenser for dit helbred. Der er nemlig en bevist sammenhæng mellem fugtskader i boligen og symptomer som hoste, astma, hovedpine og generelt ubehag. Derfor er det vigtigt, at du kommer fugten i forkøbet.

 

Vedvarende fugtproblemer kan danne skimmelsvamp, hvilket er sundhedskadeligt for dig og din familie. Skimmelsvamp frigiver en række giftstoffer, som gør os syge og blandt andet medfører irriterede øjne og luftveje, hovedpine, koncentrationsbesvær og træthed.

Risikoen for fugtskader finder du i stort set alle hjem, da en for høj luftfugtighed forekommer, hvis der ikke luftes ud regelmæssigt. Fugt i hjemmet opstår bl.a. fra den vanddamp, kroppen afgiver, men også i forbindelse med madlavning og tørring af tøj mv. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på følgende problemstillinger:  

Manglende ventilation

De mest kendte syndere bag høj luftighed, skimmelsvamp og dårligt indeklima er manglende ventilation og udluftning.

En moderne familie producerer 10-14 liter vanddamp i løbet af et døgn. Det sker både gennem sved og udånding, men også gennem daglige gøremål som madlavning og tørring af tøj. Hvis du ikke får luftet fugten i boligen ud, risikerer du, at der danner sig skimmelsvamp. 

Vores Klimasensor giver dig et overblik over, om luftfugtigheden i din bolig er på et acceptabelt niveau, og kan give dig et praj, hvis du skal lufte ud. På den måde kan du altid sikre dig et sundt indeklima.

Med vores SMART greb og Magnetstrip skal du ikke frygte, at du kommer til at glemme at lukke dine vinduerne igen, når du har luftet ud. Du får lynhurtigt et overblik over, hvilke vinduer der står åbne. 

For lave temperaturer

Et uopvarmet rum eller et rum med for lave temperaturer er særligt udsat for fugt og skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt, at du holder en jævn temperatur, der ikke er under 17-18 grader. Det gælder særligt i rum som soveværelset, gæsteværelset og kælderen, hvor du enten foretrækker en lavere temperatur eller ikke opholder dig meget. En måde, hvorpå du kan sikre dig en konstant temperatur er med Danfoss’ radiator termostater, hvor du via vores App kan overvåge og justere på varmen.

SMART indeklima giver dig en værktøjskasse til  kontinuerligt at at overvåge og tilpasse temperaturen og luftfugtigheden i din bolig.

Med Klimasensoren kan du altid holde styr på dit indeklima. Med Danfoss radiator termostaten styrer du automatisk opvarmningen af din bolig - også når du ikke er hjemme. Og med vores SMART greb og Magnetstrip får du lynhurtigt et overblik over, om dine vinduer er lukkede. 

Læs mere om de mange forskellige løsninger herunder: