Har du det for varmt?

Kan du nikke genkendende til symptomer som svedeture, hovedpine og generel utilpashed, når du opholder dig i din bolig? Et indelukket, overophedet lokale giver dig ikke kun ubehag i øjeblikket, men også alvorlige helbredsmæssige problemer. Blandt de største syndere finder du manglende solafskærmning, en for høj indetemperatur eller en dårlig luftkvalitet.

Når temperaturen i stuen, klasseværelset eller på arbejdspladsen er for høj, rammer utilpasheden, mens koncentrationen og humøret daler. Du kender det sikkert fra de varme sommerdage, hvor solen står lige mod ruden, og boligen bliver så varm, at ethvert overskud forsvinder, mens blandt andet hovedpine og træthed tager over.

Mange byggerier har i dag problemer med overophedning, og det kan medføre alvorlige helbredsmæssige problemer. Det kan eksempelvis være, at du får regelmæssig hovedpine, din hud bliver irritabel, du får åndedrætsbesvær eller andre lignende symptomer, der på sigt kan forringe din livskvalitet.

SMART indeklima tilbyder dig forskellige intelligente tiltag til hjemmets vinduer og døre, som gør, at du kan undgå de mest typiske årsager til overophedning.

Manglende solafskærmning

Manglende eller dårlig solafskærmning er en klassisk årsag til overophedede, indelukkede rum. Det gælder især om sommeren, hvor solen bager på ruden, og temperaturerne nemt bliver presset op. Med de intelligente Copenhagen Blinds-persienner kan du selv kontrollere den mængde sollys og varme, du lukker ind. Persiennerne kan fjernstyres fra telefonen eller med et enkelt tryk på den lækre Copenhagen Blinds Wall Controller. Vil du gøre det endnu lettere for dig selv, kan du tilføje en solsensor til persiennerne, som automatisk tilpasser sig efter lysstyrken. 

For høj temperatur

Hovedpine forekommer ofte ved for høje temperaturer i boligen, som også er blandt de mest almindelige årsager til dårligt indeklima. Som udgangspunkt bør lokalerne, du opholder dig i i dagtimerne, ikke være over 24 grader. Er det tilfældet, kan problemet ofte løses med Danfoss’ digitale termostater, hvor du via vores App kan fjernstyre og overvåge temperaturen i din bolig.

Dårlig luftkvalitet

For at sikre en ordentligt luftkvalitet er god ventilation vigtig. Er luftfugtigheden eller CO-2 niveauet i luften for højt, kan det medføre hovedpine, træthed, vejrtrækningsbesvær og danne skimmelsvamp. Med vores trådløse Klimasensor kan du hele tiden holde styr på temperatur og luftfugtighed i boligen. Med App'en kan du følge dit indeklima, så du hele tiden ved, hvornår det er tid til at lufte ud. Og med vores SMART greb og Magnetstrip forlader du aldrig dit hjem med åbne vinduer igen, da du via App'en altid har overblik over, hvilke vinduer der står åbne.

SMART indeklima giver dig en samlet løsning til styringen af temperaturen og indeklimaet i din bolig, så du helt slipper for at kæmpe med overophedning. 

Med Copenhagen Blinds styrer du lys- og varmetilførslen til din bolig udefra. Med Danfoss radiator termostaten styrer du automatisk opvarmningen af din bolig. Og, med Klimasensoren kan du altid holde styr på, at dit indeklima er sundt. Og, alle komponenter kan du automatisere eller fjernstyre via vores App. 

Læs mere om de forskellige løsninger herunder: